Publicerad av .

Har du koll på när det är dags att lämna in årsredovisningen? Fredagen 30 november är sista dagen att lämna in årsredovisningen till Bolagsverket om ditt företag har bokslutsdag 30 april 2018.

Alla aktiebolag måste enligt lagen lämna in en årsredovisning till Bolagsverket. Och årsredovisningen ska ha inkommit till myndigheten senaste sju månader efter bokslutsdagen. Det betyder att för dig som har ett företag med bokslutsdag 30 april är det bara några dagar kvar innan Bolagsverket ska ha fått in årsredovisningen. Någon möjlighet att få anstånd och lämna in årsredovisningen senare finns inte, då myndigheten enligt lag inte får bevilja anstånd.

Om årsredovisningen ska skickas i pappersform till Bolagsverket i Sundsvall, gäller det också att räkna in tiden för postgången. Kommer årsredovisningen in senare än sju månader efter bokslutsdagen blir aktiebolaget tvunget att betala en förseningsavgift.

Har du redan skickat din årsredovisning och är osäker på om den kommit fram? Innan du ringer Bolagsverket och frågar kan du själv ta reda på det i Bolagsverkets kostnadsfria e-tjänst. Du som har registrerat din e-postadress hos Bolagsverket, eller har en digital brevlåda, får ett meddelande från Bolagsverket när årsredovisningen registrerats.

Är du trött på papper och hellre vill lämna din årsredovisning digitalt? Det går också bra. Det som behövs då är en programvara som stöder digital inlämning. Vilka leverantörer som erbjuder programvaran hittar du i en uppdaterad lista på Bolagsverkets sajt.

Charlotta Marténg

Texten publiceras i samarbete med tidningen Resultat